27 Mayıs 2010 Perşembe

Giro D'Italia 17. Etap

Giro'da son günlere girdik. Ben, tez, ödev, sunum, proje, mezuniyet dolayısıyla pek zaman ayıramıyorum. Ian'ın ise sebebi malum, bembeyaz bir kız çocuğu.
Giro'yu hergün internet üzerinden takip etsem de, yarışı seyretmek uzun bir aradan sonra bugün nasip oldu. Yarışın son günlerine yaklaşıyoruz. David Arroyo hala pembe mayonun sahibi, yarın onu bir dinlenme etabı bekliyor, düğüm ise haftasonu çözülecek. Bundan sonra işler biraz da hesap kitap işi, geçmişte bu hesapların her zaman tutmadığına şahit olduk. Bugünkü etapta kaçanlar ve pembe mayo grubu arasında 11 dakika fark vardı, bu şimdilik normal gözükse de bundan sonraki etaplarda kimse bu kadar rahat olmayacaktır.
Etabı kazanan Cofidis takımı, 2010'a kadar ProTour lisansına sahip olmasına rağmen bu sene, Professional Continental Team lisansına sahip. Bu ayrımı da yakın bir zamanda detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Cofidis buraya Grand Tour tecrübesi kazanmasını istediği birkaç genç yarışçı getirmişti ve bu tercih olumlu gibi gözüküyor. Bir etap galibiyeti birçok takım için GC'de ilk 5'e girmekten kesinlikle daha önemli. Düşündüğünüz zaman bugün yayın boyunca ve seremoni'de gördüğünüz Cofidis renkleri, akşam internette bahsedilen Cofidis takımı ama bir GC'de 5. olan sadece bir istatistik. Sponsorlar ve sponsor arayan küçük takımlar için bunun ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz.
18. etap, 156 km'lik dümdüz bir etapta yarışacaklar. Yarışın başından beri bisikletçilerin yarıştığı etapları düşününce yarınki etap bir tatil olacak onlar için. Brescia'ya doğru güzel İtalya doğası içinde güzel bir gezinti. Fırtına öncesi sessizlik. Gc takımlarının bu işi pek umursamayacağını ve Greipel'in ilk etap galibiyetini alacağını düşünüyorum, güzel bir sprint finishi bizi bekliyor gibi. .

Hiç yorum yok: