10 Mayıs 2010 Pazartesi

3. Gün






Kağıt üstünde kolay gözüken ama deniz kıyısında esen rüzgarların sorun çıkarabileceği bir etabı daha geride bıraktık. Bundan sonra yarışçılar 1 gün dinlecek ve eğer eyjafjallajökulla izin verirse İtalya'dan devam edecekler. Günün galibi Weylandt olurken, pembe mayo Vinokourov'a geçti.
Takımının kendisi için çok ciddi çalışmasına rağmen, son sprintte rakiplerine karşılık veremeyen Greipel finish sonrası Weylandt'a hiç de hoş olmayan laflar sarfetmiş ve kendisini hiçbişi yapmamakla suçlamış. Bu bir açıdan doğru olabilir ama takımı onu o kadar iyi taşıdıktan sonra son 300 metrede ataklara cevap verememesi de Greipel'in suçu (ya da gün boyu esen çapraz rüzgarların).

Yarışın ilk 3 ayağını Hollanda'ya almanın bedelini üstüste 2 gün büyük kazalarda zaman kaybeden Bradley Wiggins ödedi. Bradley kazananın 4 dakika kadar arkasında bitirdi etabı. Cadel Evans ise kaza yapmamasına rağmen bütün Team Sky'ın yerde kalmasından dolayı gecikti. Bu zaman kaybından sonra ön grupla bağı kopunca, Evans'ın en zayıf tarafını görmüş olduk. Cadel'in, kendisi için sağlam şekilde çalışacak bir takımı yok. Htc'nin tempo yaptığı ön gruba yetişmek için tek başına çalışan Evans'ın maalasef yetişmek için hiç şansı olmadı.
Çarşamba günü Team Trial'dan sonra yarış biraz daha şekillenecek gibi duruyor.


Sıralamalar,

Puan:
1 Graeme Brown (Aus) Rabobank 28 pts
2 Wouter Weylandt (Bel) Quick Step 27
3 Tyler Farrar (USA) Garmin - Transitions 25

Genel Klasman:
1 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 10:07:18
2 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank

3 David Millar (GBr) Garmin - Transitions 0:00:01

Takım:
1 Team Saxo Bank 30:22:06
2 Team HTC - Columbia 0:00:06
3 Astana 0:00:07


Hiç yorum yok: