9 Mayıs 2010 Pazar

Giro 2. Gün




Hollanda'da yarışan herkes Hollanda sokaklarının (hız rampaları, ışıklar vs. yüzünden) bir yol yarışını cehenneme çevireceğini bilmelidir. Maalasef bugünkü yarış henüz bu dersin bütün yarışçılar tarafından alınmadığını gösterdi. Takımların sportif direktörleri, takım radyolarının her zaman yarışı daha güvenli yapacağını ve yarışçıları gelecek tehlikelere karşı uyarabileceklerini iddia ederek, radyo kullanımını haklı çıkarmaya çalışırlar ama bugün bu iddia bir şakaya dönüştü.
Giro ve Tour her zaman gergin başlar. Her yarışçı kendini formda hisseder ve hiç kimse pozisyionu kaybetmek istemez ama bir taraftan ön grupta sadece birkaç kişi için yer vardır. Bugünkü etabın finishi sprinterlar için oldukça zordu. Sonuç almak isteyen herkes ön grupta yer almalıydı. Bunun sonucu, olmayan boşluklara girmek isteyen bir sürü bisikletçi.

Tekerleklerin kaçınılmaz dokunuşları, pembe mayo sahibi de dahil olmak üzere pek çok kişiyi çok ters bir zamanda düşürdü. Peloton Wiggins'le beraber 2'ye bölündü ve 2. grubun ön gruba yetişmesi imkansızdı. İngiliz Sky bisikletçisinin mücadelesi için üzülmelisiniz. Yine de, pembe mayoyu kaybetmeleri onlar için bir şans olabilir. Şimdi yarışın kontrolü artık BMC'de. Sky takımı çok erken ele geçirdiği pembe mayoyu korumak için yorulabilir ve önümüzdeki haftalardaki zorlu dağ etaplarında Evans'ı tek başına bırakabilirlerdi.
Günün galibi Farrar'a ise güçlü sprintinden dolayı şapka çıkarmak gerekir, her ne kadar başarısının bir kısmını muhtemelen o sırada beynine kan sıçramış olan şekilde Sky takımından Sutton'ın erken sprintine borçlu olsada.


Gün sonunda sıralamalar şöyle,








Puan:

1 Tyler Farrar (USA) Garmin - Transitions 25
2 Bradley Wiggins (GBR) Sky Professional Cycling Team 25
3 Matthew Harley Goss (Aus) Team HTC - Columbia 20



Genel Klasman:
1 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 5:07:09
2 Tyler Farrar (USA) Garmin - Transitions 0:00:01
3 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 0:00:03

Takım:
1 Garmin - Transitions 14:50:21
2 Team HTC - Columbia
3 Ag2R La Mondiale 0:00:03

Hiç yorum yok: