17 Mayıs 2010 Pazartesi

Tour Of California - 1. Gün

Sponsorların ve çamurdan ve soğuk havadan uzaklaşarak yarışmak isteyen bisikletçilerin favorisi Tour of California'nın ilk etabını HTC - Columbia'dan Mark Cavendish kazandı. Açıkçası Cavendish'i tekrar eski sağlığında görmek beni mutlu etse de, ToC'nin tek sprinter etabı olduğundan bu işin en iyisinin kazanmasını düşünmek pek zor olmadı.
Giro'dan sponsorluk anlamında daha iyi olduğu için birçok takımın esas isimleri bu yarışın içindeydi. Lance Armstrong gibi bir bisiklet süperstarının yanında, Cavendish, Cancellara, Boonen, Leipheimer gibi bisiklet dünyasının yıldızları Amerikada'ydı.
İlk etap 167 km uzunluğunda neredeyse hiç tırmanışın olmadığı aksine sürekli inişlerin bulunduğu Nevada - Sacramento etabıydı. 4 yarışçının pek de ciddi gözükmeyen kaçışı 16 km civarında son buldu. Bu sırada hız kazanan peloton'un önüne 12.5 km'de Columbia takımı geçerek peloton'a hız kazandırdılar. Yarışın bu sıradaki görünümünden Columbia'nın diğer takımlardan daha iyi gözüktüğü anlaşılıyordu. Yarışın son 7 kilometrelik bölümü Sacramento şehir merkezinde atılacak 3 turdan oluşuyordu. Bu dönüşlerde geride kalan takımlar, Columbia'nın 8 kişiden oluşan trenine cevap veremediler. Son kilometrelerde Renshaw'un desteğiyle sprinte kalkan Cavendish kolay gözüken bir zafere imza attı. Takımına bir teşekkür borçlu.
Tour of California 8 etaptan oluşuyor. 7. etap "cool" bir zamana karşı etabı. Yarışçılar Los Angeles şehir merkezinde 33 kmlik bir zamana karşı için yarışacaklar. 8. etap ki bence liderin belirleneceği etap, Amerikalılar'ın Nascar sevdasına gönderme gibi, 134 kmlik etap, 4 uzun turdan oluşan bir tur.
Çok fazla Amerikan olan bu yarışın, mayolarını ş
urdan inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: