28 Mayıs 2010 Cuma

Giro D'Italia - 18. Etap



Dün yazımın sonunda yaptığım tahmin tuttu. GC'lerin kendilerini çok zorlamadığı ve diğer günlerin aksine toplu bir sprint finish'inin oluştuğu etapta, beklediğim gibi Greipel etabı kazandı. Greipel ilk günlerde geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı sprintlerde kazanamıyordu ama devamlılığı sağlaması ve turu bırakmaması güzel bir gelişme. 156 km'lik nispeten sakin, İtalya'nın silah endüstrisinin merkezi Brescia'ya yaptıkları yolculukta, peloton etabın 21. kmsinde ikiye bölündü. Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) ve Alan Marangoni (Colnago-CSF Inox) tarafından oluşturulan kaçış grubu 48. kmye geldiklerinde sadece 3 dakikalık bir fark yaratabildi. Bunda etabın düz olmasının ve bununla beraber pelotonun da belli bir hızı korumasının payı var. Muhteşem manzarasıyla Garda gölünün bize eşlik ettiği yarışta, HTC'nin bu iş için hazır olduğunu görmek zor olmadı. Peloton'un en önünde sürekli en az 2 Htc yarışçısı bulunuyordu. Kaçış son 10 km'ye girerken sadece 50 saniyeye kadar azaldı. Ben bu kaçışlar yakalandığında hep üzülürüm. Küçük takımların bir şans aradığı kaçışlar, genelde pelotonun acımasızca ezip geçmesiyle son bulur, bu etapta da 3 km kala farksız birşey olmadı. Kaçaklar yüzlerindeki acı ifadesine rağmen geçildiler. Team Sky, Rabobank ve Htc'nin hazırlandığı bu sprint finish'ini, Greipel turun başından beri kendinden beklenen performansı, ilk defa göstererek kazandı.
Yarın için bizi, zorlu bir etap ve Arroyo'nun koruması gereken pembe mayo bekliyor. Yarışa bu kadar az zaman kala Caisse D'Epargne takımı liderlerini korumak için herşeyi yapacaktır. Kontrol etmeleri gereken çok yarışçı var. Cadel Evans, Sastre, Basso, Nibali hatta kimsenin beklentisi olmasa da Scarponi bu yarışın içindeler. Takımı güçsüz olmasına rağmen Vinokourov'un her zaman tehlikeli olduğunu biliyoruz.
19. etap Brescia - Aprica arası ve cehennem niteliği taşıyan 13 km'lik 1300 metre tırmanışıyla, Zoncolan benzeri bir tırmanış içeriyor. Bu çıkışın sert olmasının dışında uzun olması nedeniyle burda geride kalan bir bisikletçinin tekrar eski temposuna kavuşması çok zor. Cadel Evans eğer tırmanışta Basso'ya tutunabilirse, inişten sonra bu etabı kazanabilir ama açıkçası bu tırmanışın etap sonuna doğru olduğunu düşünürsek bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Arroyo'nun Zoncolan'da ne kadar zorlandığını düşünürsek, Basso'nun yarın şov yapıp pembe mayoyu giyeceğini düşünüyorum. 195 km'lik etap belki Giro galibini belli etmeyecek ama Mortirolo kesinlikle bize kaybedenleri gösterecek.

Hiç yorum yok: