9 Temmuz 2010 Cuma

Tour de France 2010 - #7

Dünkü etabı seyredemedim ama HTC tarafından sabah yapılan açıklamanın ardından Cavendish'in kazanmış olması yeşil mayo mücadelesinde geride kalmış olsa da, biz izleyenler için biraz daha heyecan vaadediyor.
Özetlerinde izlediğim etabı kazandıktan sonraki ve podyumdaki hali uzun süredir yaşadığı sakatlık, formsuzluk, pelotonun O'nun üzerine gitmesi, başarısızlıkta üzerinde oluşan baskıdan kurtulup rahatlamasını gösteriyordu. Bundan sonra bakalım neler yapacak.
Yarınki etap biraz da HTC ve Cavendish'in şansına denebilecek şekilde yine düz. Bu etap 227.5 km ile bu seneki Tour'un en uzun etabı. Aslında hazır forma girmişken Cavendish ve HTC'yi geçebilecek birinin olduğunu düşünmüyorum. Yolun 2 kenarı ormanlarla kaplı olduğundan yarışçılar rüzgardan da korunabilecekler. Başlarda biraz yağmur gözükse de şu an itibariyle etabın ilerleyen dakikalarında hava sıcaklığının 30'un üzerine çıkması tahmin ediliyor. Zor bir gün olacağı kesin, esas olan HTC ve Cavendish'i takip etmek. Diğer takımların yapabileceği tek şey yarış boyunca hızı arttırarak son sprintten önce Cavendish'in yorulmasını sağlamak olabilir, başka türlü şansları gözükmüyor.

1 yorum:

SineQuaNon dedi ki...

tahmin tuttu :) cavendish bu etabı da götürdü.