14 Temmuz 2010 Çarşamba

Tour de France 2010 - # 9

Kaybedenleri gördüğümüz bir etap izledik, maalasef kaybedenler arasında hemen hemen herkesin sevdiği gökkuşağı mayo sahibi Cadel Evans olması bisiklet sevenleri üzdü. Özellikle etap bitişinde gözyaşlarına boğulması, etap boyunca neler çektiğinin bir göstergesi. Avustralyalı'nın burdan geri dönmesi biraz zor gözüküyor, gökkuşağı mayonun laneti devam ediyor.
Bu etap sonunda GC iki kişiye kaldı gibi, zaten o iki kişide bunun farkında olduğundan dünkü etabı beraber tamamladılar. Etabın 30 kmsinde 3'er kişiden oluşan Saxo Bank ve Caisse d'Epargne ve diğer takımlardan 4 kişiden oluşan bir kaçış ekibinin kopmasıyla başladı. Takımların nasıl bir taktik izleyeceğini düşünürken Col de Madeleine geçilirken kaçış grubu 6.30 dakikalık bir fark yakalamıştı. Bu sırada pelotonun yükünü sarı mayo sahibi BMC çekiyordu, Captain Blueheart'ın arkasına yaslanmış olan Cadel Evans'da pek sorun gözükmüyordu. Kaçış grubunda olan gerçek bir dağcı sayılmayacak ama kırmızı puanlı mayo için yarışan Pineau düşerken, Vino'nun sarı mayo grubuna yaptığı 1 dakikayı geçen farkla hem kaçış grubuyla aradaki farkı azalttı hem de pelotondan bir bir rakiplerini düşürmeyi başardılar. Vino yakalandığında Schleck'in atak yapma zamanıydı ve yaptı. Schleck'in ataklarında Contador Andy'nin tekerleğine yapışarak karşılık vererek yaptı ve ikili 3 kilometre kala kaçış grubuyla aralarını 30 saniyeye kadar indirdiler, yakalamaları kolaydı ama sprint finishine gitmeleri ya da buna gerek duymamaları etabı Française des Jeux takımından Sandy Casar'ın kazanmasını sağladı. Schleck sarı mayoyu sırtına geçirirken, Contador ile arasındaki fark 42 saniye.
42 saniye Schleck'in ne kadar kötü bir TT'ci olduğunu düşünürsek yetmez, Contador geçen seneki gibi güçlü gözükmezken dağlarda eğer 3 dakikalık bir fark atabilirse Andy Schleck'in ciddi bir şansı olduğunu söyleyebiliriz. Astana takımı için gerçekten sadece Vinokourov'un çalıştığını söyleyebiliriz, Saxo Bank bu açıdan daha şanslı. Özellikle dün Jens VOigt'un kendini parçaladığını gördükten sonra - ki kendisi geçen sene gerçek anlamda parçamıştı kendini - Saxo Bank'ın bu anlamda bir adım önde olduğunu söylemek mümkün. Voigt demişken, dünkü etabın gerçek kahramanıydı, muhteşem bir performans gösterdi.
Son olarak söylemek istediğim, gördüğümüz birşey varsa, ilk 10 günün son zamanlarda seyrettiğimiz 10 günlerden çok çok daha iyi olduğu, harika bir Tour de France oluyorum, umarım heyecan azalmadan devam eder.

Hiç yorum yok: