4 Temmuz 2010 Pazar

Tour de France 2010 - # 3

Giro'nun ilk etaplarında karşılaştığımız Hollanda yollarının çok fazla ışık, hız kesici vs. ile dolu olması komşusu Belçika'da da olunca son 2 km'de kazalar yaşanan bir etap izledik. İlk kazada Cavendish ve Jeremy Hunt arasında oldu. 2. kaza da ise neredeyse bütün peloton vardı. Son kazanın "protected zone" olarak kabul edilen bölge de olması sebebiyle kazaya karışan bütün sürücüler etabın galibi Alessandro Petacchi (Lampre-Farnese Vini) ile aynı zamana sahip oldular. Bu genel klasman için yarışan sporcular için bir şans olarak görülebilir.
Hollanda'dan çıkıp Belçika sınırlarına yaklaşırken 3 yarışçı peloton'dan kaçtı. Lars Boom, Maarten Wynants ve Alan Perez'den oluşan kaçış grubu arka tarafta oluşan kazaların da yardımıyla (peloton'un önüne bir köpeğin çıkıp Basso ve David Millar'ı düşürmesi gibi) farkı 7 dakikaya kadar çıkardılar. Sprinter takımlarının bir süreliğine buna izin verdiğini söyleyebiliriz, çok uzun olan bir etapta bu normal karşılanabilir.
Garmin - Transitions kovalamacanın sorumluluğunu alana kadar kaçış 1 dakika üzerinde seyretmeye devam etti. HTC'de onlara katılıp Cavendish'i hazırlamaya başlayınca kaçış grubu yakalandı. Cavendish'in düşmesi HTC - Columbia için planları değiştirdi, Renshaw O'nun sprinter rolünü üstlendi ama 2003'ten beri Tour'da etap zaferi olmayan Petacchi O'nu geçerek finişe ulaştı. Geçen senenin yeşil mayo sahibi Thor Hushovd ise Renshaw'un ardından 3. oldu, bu kendisini bu seneki yeşil mayo mücadelesi için de avantajlı kıldı.
Cancellara yine sarı mayonun sahibi olurken, Petacchi yeşil mayoyu giydi.
Yarın ki etap Brüksel - Spa arası. Yarın Ardennes Klasikleriyle hemen hemen aynı bir yoldan yarışı izleyeceğiz. Her ne kadar sprint etabı olarak gözükse de bazı tırmanışlar ve özellikle sert inişler yumuşak sprintçileri sıkıntıya sokacaktır. Yine bizi toplu bir finish bekliyor, çıkış ve inişlerde güçlü kalan bir patlayıcı kazanacaktır diye tahmin ediyorum. Giro'da en iyi sprinter olmuş bir Cadel Evans? Belki.

5 yorum:

SineQuaNon dedi ki...

dün kaza geçirmeseydi cavendish olabilirdi (belki yine de olabilir, takip edeceğiz), ama bugün rabobank'ın isim yapacağı gün olabilir, Oscar Freire'yi çıkarmaya çalışacaklardır.

Köse Özer dedi ki...

Klasiklere daha yatkın olduğunu düşündüğüm Hushovd bence bugün ve yarınki etapta şanslı olacaktır.

yasmin dedi ki...

ters köşeye yattık hepberaber. Cancellara'nın protestosunda da atak yapan HTC'leri de kınıyorum.

Av. Özgür Ozan dedi ki...

Etap Liege- Bastogne - Liege'de de kullanılan bir etap olduğu için cancellara'nın tepkisi bana aşırı geldi...
Sprinterlerin hakkını yemek oldu etap sonunda hem de birazcık andy schleck'i korumak...
O zaman konuşmayanlar şimdi iş Fransa turu olunca konuşuyorlar...

Yetkin dedi ki...

saçmalık, bisikletçiler 100 yıldır düşüyor.

http://www.youtube.com/watch?v=T66LLvqgZS4