14 Temmuz 2011 Perşembe

Tour de France 2001 #4 - 14.07.2011

Fethiye'de evde eurosport olmadığı için Tour'u gidip civar barlardan açtırıp seyrediyorum. Haliyle seyreden tek kişi ben oluyorum, meraklı insanlar gelip soruyor gayet eğlenceli aslında. Bugün tesadüfen Türkiye tatilinin ilk gününde Danimarkalı biri görüp geldi etabın sonlarına doğru, Contador atak yaptı mı vs. diyerek. Burda neden bu kadar az kişi seyrediyor, Danimarka'da herkes şu an bunu seyrediyordur dedi. Bir şey diyemedim.
Etabın özellikle son 20 kmsi inanılmazdı eve neşeyle döndüm hemen bilgisayarı açıp yazı yazmak, videoları izlemek, yorumları okumak istiyordum. Kapının girişinde televizyon vardı, televizyonda altyazı: "Diyarbakır Silvan'da 13 şehit." Suçlu, suçsuz vs. yorumları yapmak istemiyorum, bunlar özellikle bizimki gibi tartışma kültürünün olmadığı ülkelerde sonsuza kadar uzar ve bir yerden sonra tekrara döner. Tek diyebileceğim bu ülkenin insanın hevesini neşesini kaçıran bir ülke olduğu. Ölenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.

not: bu etapla ilgili yorum yapmak isteyenler yetkinsal@gmail.com adresine atarlarsa isimleriyle birlikte yayınlayabilirim, benim yorum yapamayacak kadar canım sıkkın.

1 yorum:

SineQuaNon dedi ki...

blog'un bugünkü yarışta caner eler camion balai deyince aklıma geldi, tekrar dönmüşsün pek sevindim :)

hazır dönmüşken bugünkü yarış sonrası GC ve yeşil mayoyla ilgili tahminlerini ve contador'un durumu hakkındaki bilgini almak isterim.

diğer üzücü konu ile ilgili ise gerçekten çok üzücü ama keşke blogunun dışında tutsaydın konuyu, sporu kafamızı dağıtmak için izliyoruz yoksa her günkü konuları açarsak iyice canımız sıkılır.